≡ Menu

Едно ново начало

Днес забелязах, че Google най-накрая са ми свалили наказанието от блога, което значи, че мога отново да пиша спокойно тук :)

Минаха около 2 години, откакто за последно съм писал, пред това време много неща се промениха, занимавам се с нови проекти и имам нови идеи. През последните 2 години много неща се провалиха и беше натрупан ценен опит. Най-радващо е, че в екипа ми влязоха нови хора, които са професионалисти и вече почти не трябва да правя рутинни неща сам. Имам време и творческа свобода :)

SEO-то също се промени и вече на всички ни се иска да се върнат безгрижните времена преди Пингвина, но за съжаление това няма как да стане.

И все пак Google направиха грешка с тази крайна отчаяна мярка. Никога не е добре да се действа с груба сила, когато може да се решат нещата по-дипломатично. Black hat SEO-то пострада сериозно, но ще оцелее и ще се завърне с пълна сила, особено когато автоматично генерираният уникален текст стане достатъчно смислен. А заплахата от негативно SEO ще надвисва над Google все по-неприятно. Така че за добро или лошо ни предстоят партизански времена. Така е не само в SEO-то, а и в web security като цяло, което е битка идентична на Google с Black hat. Сякаш за да потвърди песимистичните ми прогнози по темата, в момента се провежда най-масираната Ever brute force атака, която цели всички 64 милиона WordPress сайта.

Предстоят динамични времена и се надявам някой все още да посещава това място, за да може да обсъждаме какво се случва :)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn

{ 6 comments… add one }

 • Георги 13.04.2013, 8:06

  Дай повече информация за предстоящата атака срещу Уърдпрес, please!

 • admin 13.04.2013, 9:52

  Тя не е предстояща, а настояща. Повече инфо тук – http://blog.superhosting.bg/global-wordpress-brute-force.html

 • Блинки 13.04.2013, 11:37

  Георги, ето и от мен малко информация – http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=41520 . Имаше атаки, но в момента нещата са се кротнали. Много сайтове и блогове използват системата на WP, за това и толкова много шум се вдинга около атаката. Надявам се, че не са успели кой знае колко. ;)

 • Симеон Иванов 17.04.2013, 16:36

  Добре дошъл отново, радвам се че си изчезнал от списъка и ще ни даваш приятни и полезни теми. Особено след като имаш и повече свободно време, най-вероятно ще ни дърпаш постоянно вниманието към сайта ти :) Успех за напред

 • Пламен 25.04.2013, 21:41

  Еее, най-сетне една радостна новина :) Аз съм един от най-верните фенове на Калин и неслучайно блогът му присъства в списъка ми – статиите му са нестандартни и носят ведро настроение.

 • Иво 15.08.2014, 1:43

  А преди време този блог не беше ли с ПР 6 или нещо подобно ако не се лъжа. Пожелавам ти успех в епичната битка :) попадам напоследък на много твои публикации и ми е интересно до къде ще стигнат някои от големите корпорации

Leave a Comment