≡ Menu

NWA в България – Нов МЛМ

Edit: NWA фалира, а екипите се пръснаха между други компании. Жалко за създадената страхотна мрежа! Моите приятели са в PM International, която не става толкова за правене на пари, но пък има великолепни продукти. Другата компания, от чиито продукти съм силно впечатлен напоследък, е Nikken.

–––––––––––––––––

След като цяло успешния експеримент с NWA, минахме още едно ниво нагоре в MLM и стартирахме новата Free MLM! Не пропускайте тази възможност да спечелите нещо без никаква начална инвестиция и никакъв риск :)

––––––––––––––––-

Този пост за NWA Bulgaria е продължение на предишната ми публикация за МЛМ с Форевър Ливинг в България, идея, която въпреки хубавата концепция не потръгна според очакванията. Направихме сайтове, пишат ни много хора (по няколко на ден) и накрая… никой не се записва за дистрибутор :) Разбира се няма как да сме на загуба, защото сайтовете ни нямат нужда от поддръжка и постепенно тотално ще завземат Google.БГ по необходимите думи и фрази, което ще доведе до неизбежен, макар и бавен ефект. Това се отнася за България. Положението с конверсията на английските ни млм сайтове засега не е никак добро :)

Това ни подсказа идеята, че може би сме сбъркали най-важното – самата МЛМ компания. За разлика от NWA Форевър Ливинг е подчертано консервативна компания, отличаваща се със стабилно и коректно отношение към дистрибуторите, много хубави продукти и… твърде много правила и формалности :( И най-вече един огромен недостатък на тази МЛМ компания в България – не могат да се записват хора онлайн.

Интересното е, че неизвестната засега NWA (съкращение от Network World Alliance) предизвика истински бум в БГ Интернета и преди официалния старт на компанията в България (1 декември) вече има над 10 сайта, посветени на NWA (това без да се броят нашите 20, пуснати вчера :) ). Не само това, ами и виждаме нещо доста рядко в света на МЛМ – Adwords реклама. Част от рекламиращите са световни играчи на МЛМ сцената, които явно атакуват всеки пазар в зародиш.

Аз честно казано нямах никакво особено желание да се занимавам с NWA, докато не прочетох това:

I have realized that our market – the direct sales and network market – has not kept pace with the rapidity of global developments. Quite simply, we have allowed the Internet, social transformations, and the discovery of individuality, self-expression and self-actualization to pass us by. It’s time for a new beginning. I’m returning, and I’m returning with an innovation that will bring our market back to its former strength. Direct marketing will no longer lag behind, it will set the pace. (за мисията на NWA в официалния сайт – от Хелмут Спикер, основател на LR и NWA)

Тези думи на Хелмут Спикер, доста известна фигура в света на МЛМ, силно ме карат да се надявам, че комбинацията МЛМ + Интернет (и в частност SEO) е наистина възможна. Ето какво още ме кара да мисля така:

 • В NWA могат да се записват хора онлайн много бързо, лесно и без никакви формалности.
 • Един NWA дистрибутор няма за момента никакви задължения. Няма задължителни лични обеми, продажби… нищо. Това евентуално може да се промени в бъдеще, но засега са дали пълна свобода.
 • Продуктите на NWA могат да се продават в онлайн магазини, за разлика от повечето други МЛМ компании.
 • NWA е нова компания за света и съвсем нова за България, което значи малка конкуренция в Google и много търсещи информация за нея в Интернет.
 • NWA са тотално скарани със SEO. Официалният им сайт е невъзможен за намиране в Google, а в България изпуснаха домейна nwa.bg (вече мой след бекордър), а без него нямат шанс да ме минат в Google по името на компанията си (всъщност и с него едва ли биха успели). Подобно е положението и в целия свят, като само в Германия и Австрия се наблюдава яка инвестиция в SEO (от страна на млм дистрибутори обаче) по NWA и свързани фрази.
 • Много хора в България се напъват да правят сайтове и дори да оптимизират по NWA фрази. Масовата акция значи, че много хора мислят, че има полза от това. Едва ли грешат :) За щастие има още много място за нови пазари, нови ключови думи, нови маркетинг техники…
 • Компанията предлага продуктите на 12 други по-малки компании в перспективните области протеини, дрехи, бижута, парфюми (като особено интересна е възможността да си направите собствен аромат и да започнете да конкурирате някой от популярните маркови парфюми, например), козметика и доста други – общо над 30 000 продукта, за които може да се намери пазар, и почти всички от тях подходящи за продаване в онлайн магазини.
 • И за малко да забравя най-важното – влизането в NWA е практически безплатно. По принцип има такса от 9,90 евро, но за България до 1 декември сме получили правото като екип с голяма група да регистрираме хора безплатно. Така че единственото, което трябва някой желаещ за най-новия МЛМ в България да направи, е да прати имена, рожденна дата и мейл и веднага може да бъде записан и веднага след това да записва нови хора…

Твърде вероятно е NWA регистрацията в България да бъде безплатна за някакъв начален период след 1 декември. Това предвид кризата за работа и някои специфични нагласи на българите за МЛМ (отчасти верни, отчасти не) значи, че ще се регистрира половин България. Оттам нататък качеството и цените на продуктите ще решат дали NWA ще успее или не чак толкова.

Възможностите за развитие по света също са повече от добри. NWA влиза в много европейски държави тази зима и може с добро SEO да се атакуват МЛМ пазари, които тепърва ще се развиват.

NWA в България
NWA в България

Първите тестове за това как реагират случайни хора на тази възможност дадоха смайващи резултати :)

От 100 души, търсещи си работа в България, попаднали на мои сайтове за работа и видели обява тип „искате ли хубава и неангажираща работа“ без никакви подробности и написали през контакт формата „за какво става въпрос“ и препратени в отговор към хубав сайт за NWA, знаете ли колко се записаха – не е за вярване, но около 20 души! 20% действие от не особено таргетиран трафик, като действието е регистрация и после потвърждение… (отделно има още 10%, които са се регистрирали, но не са потвърдили). За сравнение във Форевър Ливинг МЛМ акцията при същите показатели, от същия трафик, от същите сайтове имахме като краен резултат  голяма и сочна 0 (нула) от 100.

Затова смятам, че е редно да информирам четящите ме уебмастъри за тази възможност, която ако не друго, може да се каже, че е нискорискова (не трябват абсолютно никакви начални инвестиции). Нещо повече, ако случайно има желаещи да се захванат с това по-сериозно (защо не на чуждите пазари), бих ги подкрепил силно не само в SEO-то за NWA, но и за нещо друго (примерно с линкове към друг техен проект, който искат да изкачат в Google). Така би било справедливо :) Хора, които имат сайтове за работа или обяви, сайтове за бизнес идеи, сайтове за млм, големи FB страници, след 1 декември и онлайн магазини… всички вие може да опитате, пък ако стане :)

Филмите, климатиците и останалите отново са добре дошли да коментират :)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn

{ 40 comments… add one }

 • online filmi 17.11.2010, 0:39

  Аз мисля че хората все още помнят пирамидите от 90-те и гледат с недоверие на мулти левел маркетинга

 • Meta.Refresh 17.11.2010, 17:58

  Степаловидно е доказано, че в България няма пазар за подобно начинание. Резидентен доход с подобен тип търговия просто не е реално. Плюс риска и времето, които трябва да поемеш определено си на минус.

 • admin 17.11.2010, 18:06

  Няма спор, че в световен мащаб е по-перспективно за млм от България. И все пак в момента има шанс и тук, ако успея да наредя нещата както трябва, не казвам, че ще е лесно, но е интересно да се опита :)

 • вицове 20.11.2010, 15:17

  Тези пирамиди, цитирани в първия коментар, все още съществуват и дори се развиват с голям успех, като визирам главно ptc сайтовете.

 • SEO, интернет маркетинг, бизнес мениджмънт 30.11.2010, 22:15

  Абсолютно съм съгласен с всичко казано дотук в коментарите. Относно статията, скоро не бях виждал толкова подробна и добре структурирана такава.

 • juicer 06.12.2010, 11:33

  финансовите пирамиди от близкото минало правят хората недоверчиви.
  в БГ МЛМ трудно ще пробие, добрите примери са единствено Ейвън и Орифлейм

 • admin 06.12.2010, 11:38

  Информацията ми е, че в България още преди официалния старт има около 2000 регистрирани дистрибутори на NWA. Ако не развалят нещата от самата компания сериозно нещо се задава :)

 • zdrave 07.12.2010, 15:47

  Съгласен съм с горните постове, че МЛМ се гледа недоверчиво в България. Хората са си патили достатъчно от финансовите пирамиди, иначе ще е доста интересно да видим как ще се развият нещата…

 • Обяви за уеб дизайн 09.12.2010, 22:14

  Аз, като дистрибутор и на Форевър, и на Орифлейм, мога да кажа, че маркетинговата стратегия на Форевър е далеч по-добра като цяло, но пък там „спънката“ е, че продуктите са доста скъпи и макар, че за дистрибуторите това е по-добре, в условията на криза не се купуват особено много. В орифлейм пък са евтини и качествени нещата, както и във Форевър де, обективно погледнато, но пък маркетинговият план им куца. Моето обобщение по темата е, че МЛМ в България може да бъде от полза само за допълнителни доходи (говорим за средностатистическия българин), но не и основен източник на приходи.

 • ShopiX.BG 12.12.2010, 0:17

  Предвид, че стоките са подходящи за продажба онлайн, да разбирам ли, че търсиш партньорства и с български онлайн магазини?

 • admin 12.12.2010, 1:34

  Да, търся, но трябва задължително да са големи, защото NWA продуктите изглежда ще трябва да се купуват предварително – иначе много време ще отнема доставката от Германия, откъдето идва всичко от NWA.

 • nikolov 12.12.2010, 17:07

  a az mislq che ti razbirash poveche ot SEO otkolkoto ot multi level :D ti registrirai i cqla balgariq ako iskash :)

 • admin 12.12.2010, 18:11

  То натам е тръгнало, ще видим какво ще стане. Има промени в маркетинговия план на NWA от последните дни, които правят бизнеса малко на принципа „първите печелят“. На теория би трябвало да се получи…

 • Бижута и аксесоари 12.12.2010, 19:21

  По принцип има пазар за всичко, аз разгледах бижутата от програмата и ми се сториха интересни нещата, но малко ме притеснява, че цените има са по високи. Пиши как се развиват нещата, че ми е интересна серията от статии за това.

 • admin 15.12.2010, 5:30

  Вече има каталози и цени, ако някой се интересува, мога да му пратя :)

  Евала на NWA, пуснаха за България безплатна регистрация до 1 януари, така че всеки да опита безрисково…

  За толкова кратък период няма да се получи силен ефект за привличане на NWA дистрибутори само със SEO и сега се уча на други видове маркетинг по трудния начин :)

  Някой ако има по-посещавани или тематични сайтове и иска да пробва този странен начин за монетизация, може да заповяда в нашия голям и весел NWA кюп :D

 • gery.koleva.lr@gmail.com 15.12.2010, 11:34

  Аз съм го проучила достатъчно добре маркетинговия план на NWA и най-важното тук е, че няма спънки за никого, а само поощряване за тези, които го искат, разбира се. Тук записалият се днес може да изпревари по резултати и да печели повече пари от записалият се преди 2 месеца. Всичко е направено по най-добрият начин за сътрудниците/дистрибуторите. И не забравяйте нещо много важно – КАЧЕСТВОТО на продуктите. Който държи на себе си и здравето си търси качество и тук го има. Има за всеки по нещо. Кой не иска да си направи 50 мл собствен парфюм изцяло по негов избор за 24 часа само срещу 50лв? А кой не иска немско качество дънки, всякакви модели срещу 30 лв? Всеки ще си прецени – китайски и турски боклуци или немско качество :-)

 • Angel 22.12.2010, 1:16

  Малко остава, и после да не забравиш да споделиш впечатления :)

 • кола маска 29.12.2010, 21:36

  Тук е трудно да се разработи подобен бизнес… не е невъзможно, но коства големи усилия. Мисленето ни трябва още доста да се промени.

 • Евгени 05.01.2011, 1:14

  Не че съм писимист но едно е пазар от 100-200 милиона друго е пазар от 1-2 милиона. Малък ни е „мравуняка“ :)

 • admin 05.01.2011, 1:22

  NWA е изключително интернационализирана, всеки може да записва хора от всяка страна онлайн без никакви формалности :) Така че пазарът в момента е 300 милиона и расте!

  По неофициални данни държа над 10% от БГ мрежата на NWA, така че да се надяваме това да доведе до печалби. За развитие навън засега удряме на камък, но да се надяваме да се получи рано или късно :)

 • таблети 05.01.2011, 13:19

  Много добра кампания водиш :) А домейна distributor.bg и той ли ще бъде използван за мрежовия маркетинг или се бъркам нещо? :)

 • admin 05.01.2011, 17:01

  Той е на Колегата и него запалих :) Още не е разкрил какво ще го прави, ама няма да е само за NWA…

 • GV 14.01.2011, 4:15

  Извинявайте колеги за елементарното ми разсъждение, но аз не виждам никакъв смисъл в тези безплатни регистрации и огромната радост, която предизвиква това.
  МЛМ означава мрежа от потребители, които ползват продукти, а не мрежа от безплатно записани получили един каталог.
  Може да имате хиляди записани но това са само едни кодове в системата, и нищо повече. Бонусите идват от оборот, а оборота от потребление. :))

 • admin 14.01.2011, 4:37

  Прав сте, но при мен количеството хора е толкова голямо, че ражда качество :) И аз имах притеснение, че оборотът ще си остане на 0, но това не се случи и нещата бавно потеглиха нагоре.

 • вили 24.01.2011, 0:23

  Незнам защо се впечатлявате чак толкоз от каталожната или интернет търговията.Аз общувам с много голям кръг от хора и почти никой не се наема да пазарува от нета, та камо ли нещо подобно на дрехи ,където в по-горния пост четох на някой че немското качество било класи над турското и китайското , да така е но немското е морално остарял модел където никой не го полежда.,а турското е качественно и горе долу на добра цена.Та дано да ви потръгне с NWA за мен лично не представлява никакъв интерес, и на драго сърце бих изслушала някой дистрибутор и го отпратила -ами то няма къде да го изслушам сигурно ,нали всичко е през он лайн търговията , много пъти си поръчах покупки през интернет и винаги съм оставала леко разочарована, когато не го пипнеш преди да го платиш ,здраве му кажи!!!

 • admin 24.01.2011, 1:45

  Продуктите на NWA могат да се продават във всеки един магазин или аптека в България, няма никакви ограничения. Затова ако някой има такива контакти, нека ми пише и ще измислим как да спечелим от това :)

 • таблети 25.01.2011, 1:10

  А нещо за разпространение на рекламни материали (флаери, брошури, стикери) мислил ли си? Ако проявяваш интерес – мога да те свържа с едни приятели, които взимат много тънко за промоутърските си услуги.

 • Алое Вера 26.01.2011, 20:30

  Аз в момента оптимизирам сайт занимаващ се с МЛМ, не бях запознат обстойно с този вид бизнес, само бях срещал термина тук там и бях много изненадан, че техните продукти не могат да се продават онлайн в аукциони, магазини и т.н.

  Иначе това с NWA звучи много обещаващо, особено като се има в предвид, че козметиката е едно от малкото неща които се котират добре в онлайн търговията.

 • admin 26.01.2011, 21:59

  Forever Living не е лоша компания, но направо ти разказват играта, ако тръгнеш да се развиваш по Интернет… В NWA e истината за МЛМ в България в момента. 19 000 дистрибутори има регистрирани за няколко месеца… Аз засега задържам моя дял от БГ мрежата, ще видим как ще тръгне натам. Всеки от друга компания е добре дошъл да присъедини според условията на http://mrejov.net/

 • Алое Вера 28.01.2011, 10:49

  Желаещия да стане дистрибутор и да продава онлайн, трябва ли да регистрира фирма?

 • admin 28.01.2011, 12:07

  Зависи, може да регистрираш фирма и да продаваш или да не регистрираш и само да събира поръчки и да ги пращаш към NWA, пиши ми на zaekyt@gmail.com, ако се интересуваш :)
  Ако продаваш директно с фирма, може да се възползваш от цените на едро на NWA – бутилка Алое вера гел ти идва на 17 лева, а можеш да продаваш на 30-40.

 • Интересно 28.01.2011, 23:05

  Добре де, може ли някакъв каталог с продукти и цени? И аз се интересувам…

 • admin 28.01.2011, 23:07

  Линк към всички материали за NWA, включително каталог и ценова листа:

  http://igraite.net/NWAmateriali.rar

 • Plamen Naidenov 21.02.2011, 11:56

  Благодаря много за материалите, изтеглих ги и ще ги разгледам по-обстойно. Дано в тази компания да има нещо по-специално от другите подобни МЛМ. :)

 • Фалшиви Камери 25.02.2011, 18:59

  Калине Калине… тия пирамидки те закопаха =) . Няма ли да видим някой нов блог пост, нещо никакъв те няма в блогването последно време…

 • admin 25.02.2011, 20:05

  Вече почват да идват пари от МЛМ, колкото и да не е за вярване :))

  Иначе скоро очаквайте включване с нова мрежа тип freebg.eu, но на отделни домейни :)

 • Левон Хампарцумян 07.04.2011, 11:26

  МЛМ е страхотна възможност за младите българи да се развиват финансово. Все повече ще започва да работи тази система в България.

 • Соларни панели 29.04.2011, 18:29

  Аз притежавам един домейн nwaregistration(.)com, искам да го подаря на някой от вас, понеже жена ми не се нави да се занимава, регисриран е в Namecheap, ако има желаещ нека ми пише на mottoeng at gmail dot com

 • admin 29.04.2011, 19:07

  Давай го насам :)

 • Вицове 14.07.2011, 6:52

  Безпаричието и грижата за насъщния са лошо нещо.Хората пазаруват вече май само неща за ядене:)

Leave a Comment