≡ Menu

Почивка в Кемер (Анталия, Турция)

Здравейте от едно село (на което така и не научих името), което е близо до Кириш, който е на 5 км от известния курорт Кемер, който е в големия курортен район на Анталия, южна Турция :)

Ще остана цели 11 дни, за да помагам на доброволни начала на няколко младежи и девойки, които ще представят България на световното първенство по шах, което се провежда тук. Ще се опитам да съчетавам почивката с по малко работа и да изкарам едно хубаво море, защото тук е доста топлично, а водата си е направо идеална за къпане :)

Едвам си намерих къде да спя, защото турските шах организатори са блокирали всички хотели наоколо, за да спя непременно на надути цени в техните хотели (за съжаление масова практика). Това и ме накара да си търся хотел в съседното село, където успях от 15-ия опит да намеря човек, говорещ английски и така ме насочиха към хотел Палма Роза, където се настаних на 1/4 от цената, за която се опитваха да ме прилъжат :D За щастие както виждате в хотела има перфектен Интернет :P

Тръгнах много неподготвен, като дори нямах никакви турски лири и на автогарата в Истанбул се наложи по липса на време и други опции да се доверя за обмяна на един дюнерджия, който се оказа като цяла банка и излезе много точен, че и след като се оправихме с парите ми направи един разкошен дюнер :D

В рейса от Истанбул до Анталия имаше уникални екстри – мини телевизор пред всяка седалка, където може да гледаш и твой си филм, ако го носиш на USB или SD карта :) Понеже нямах нито едно от двете и всичко друго беше на турски, погледах малко Том и Джери, както в детските години, и легнах да спя. Това се оказа лесно и след като проспах втората половина от пътя, пристигнах свеж като репичка :P

Тук е топличко (около 20 градуса) и от време на време вали… втората реколта портокали сега зрее, както и много други неща по дърветата, които смятам да ми станат закуска :D

Като се оправи времето ще споделя дали тук става за море през ноември :) До скоро и да стискате палци на нашите малки шахматисти!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn

{ 6 comments… add one }

 • Христо 12.11.2009, 5:12

  супер, завиждам ти благородно :) весело изкарване и да кажеш за морето…

 • Гарга Рошава 12.11.2009, 23:41

  ахххх и аз завидях! да се изкъпеш и заради мене :) имам едни познати в анталия, така ми се ходи на гости при тях….

 • MacTeP 13.11.2009, 19:55

  Приятно изкарване и дано да подготвиш добре „наще“ :)

 • Джорджия 23.01.2010, 14:31

  Здравей, прочетох интересните ти и с чувство за хумор написани преживявания.Можеше и повече да понапишеш… :) На мен ми се налага да пътувам от Истанбул до Анталия след 7 дни, моля те пиши с коя автобусна фирма и горе-долу на каква цена и предварително ли беше направил заявка или на место от автогарата си си купил билета?Благодаря ти предварително, ако имаш желание да споделиш.
  Имам и фейсбук: poppymuur clubmix
  skype: gority1

 • admin 23.01.2010, 20:39

  Когато няма религиозни празници има места по рейсовете и може и на място да се вземе билет в Истанбул. Аз пътувам до Истанбул и нататък с фирма Метро, цената на билета Истанбул – Кемер беше 45 лири (ако си поръчаш направо от България билет София – Истанбул – Анталия излиза значително по-скъпо, но пък мястото във втория рейс ти е сигурно).

  Успех!

 • Демир Бозан 28.03.2011, 23:39

  Преди 2 години (за бала ми) заедно с целия випуск ходихме там. Наистина е невероятно. Заслужава си човек да отиде и да разгледа, да си почине. Изживяванията ми от там са невероятни и никога няма да ги забравя.

Leave a Comment