≡ Menu

Туризъм из Стара планина

Прекарах 3 страхотни дни на Стара планина :) Това беше последната голяма българска планина, в която не бях ходил на сериозен туризъм, но по Великден най-накрая успях да намеря време и за това. Стартирахме с влака до Карлово, после 6 часа катерене по много красива река до хижа Васил Левски. На следващия ден малко се омотахме с пътя (поради липсата на хубави табели) и катерихме съвсем излишно един огромен снежен склон, затова не ни остана време да качим връх Ботев и направо се смъкнахме до красивата хижа Рай, която наистина си заслужава името – на зелена полянка точно под най-високия от водопадите в България – Райското пръскало (125 метра). Водопадът се подхранва от голямата преспа под връх Ботев и понеже още има много сняг, беше доста пълноводен :) Последния ден се спуснахме до Калофер, което е изключително лек, приятен и красив преход – препоръчвам го на всеки :) Може да разгледате снимките, времето беше хубаво и някои са станали добри… След един месец, като се раззеленее всичко ще е идеалното време за туризъм в Стара планина :)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn

{ 5 comments… add one }

 • Фена 07.04.2010, 13:07

  Снимките са много хубави, но щеше да е хубаво и да опишеш какво, къде, защо :) Някакви старопланински специалитети имаше ли?

 • климатици 11.04.2010, 12:05

  Страхотни снимки. В хубаво време Стара планина е много красива. Това сливенския балкан, еленския, троянски, тетевенския са райски кътчета. Релакса е страхотен, кръчмите също. Пропуснах и Трявна

 • Троян и Троянски новини 15.04.2010, 2:30

  На Райското пръскало си заслужава да се отиде след един месец, тогава и гората вече ще е живнала.

 • admin 15.04.2010, 13:47

  И аз такъв извод си направих :) Но и така беше красиво в слънчево време…

 • вицове 05.11.2010, 21:31

  Прекрасни снимки, за пореден път си проличава колко красива е България.

Leave a Comment