≡ Menu

Продаване на линкове с Text Link Ads (TLA)

Edit: Text Link Ads все още продава прилично, но за съжаление не приемат нови сайтове :(

Много отдавна не съм писал в блога, като причината е проста – Google наказа този блог с „минус 50″ наказание, което по никакъв начин не е заслужено, защото този блог не продава линкове.  Всички линкове в него са към мои сайтове, клиенти и приятели. Нали затова е личния блог, да се пише всичко свободно и да се линква свободно? Ако има съмнения за продаване на линкове е достатъчно да се намали Google Pagerank. Наказания в SERP за недоказано продаване на линкове на базата на статистически данни (че почти всички сайтове с много изходящи линкове на различни тематики продават линкове, затова дай да накажем всички такива и грешката ще е пренебрежимо малка) са абсурдни и подобни калпави решения ще доведат Google до изключително сериозни проблеми. Ще пиша по-подробно и с конкретни доказателства за това как Google хич не му дреме дали наказанията няма да засегнат и някой нормален сайт, който с нищо не е съгрешил.

Знам че въпреки глупостите на Google има хора, които четат този блог, и затова реших да пусна един пост с идеята да ви помогна да направите някакви пари от нещо, което тествам от около година.

Днес ще споделя повече за опита ми с Text Link Ads или както е популярна TLA. Защото блогът ми вече е наказан за продажба на линкове, значи мога спокойно да си пиша за продажба на линкове – няма какво повече да се случи. Търсих и рових наскоро информация за Text Link Ads и как да се печели по-добре от тази така добре плащаща платформа с много странни принципи на одобрение, но информацията е много малко и много стара. Затова ще пробвам да направя един обзор на TLA.

Text Link Ads е платформа за продажба на линкове, най-голямата в света. Не знам дали по тази или друга причина, но цените там са убийствени, не знам кой би платил 50 долара на месец за най-обикновен пр5 линк, но точно такава цена ми сложиха и имаше продажба. За съжаление TLA прибира цели 50%, така че остават 25 долара на месец, но и това е мнооого добре за БГ стандартите за продаване на линкове (около 4 пъти по-добре да сме по-точни). Пробвал съм и много други платформи, практически всички, но цените там са като в България, така че нямам стимул да си слагам по сайтовете някакви спамерски линкове на цената, на която мога да си продавам и на българи. В Text Link Ads обаче приходите са на друго ниво. Благодарности на Мартин Христов и Ангел Евтимов, които ми дадоха ценна информация и съвета да пробвам TLA.

Ето и някои базови изисквания сайтът ви да го приемат в Text Link Ads:

 • Сайтът трябва да има някакъв PR (поне 1) и не съвсем лоша Alexa (по-добра от 10 000 000 примерно).
 • Трябва освен PR да има и някакви беклинкове.
 • Не трябва да си личи, ако продава линкове и по друг начин – за това са ми връщали и PR5 сайтове – против правилата им е.
 • Ако домейнът ви е IDN (кирилица) ще ви приемат, но после няма да продадете нищо, понеже досега нямам продаден линк на тези домейни и изглежда такива въобще не се продават…
 • Не е задължително за одобрение, но е голям плюс за продаването после – сайтът да е на комерсиална тематика (много вървят при мен хранителни добавки).
 • Спокойно може да подадете сайтове на български – приемат ги и си се продават линкове в тях не по-зле от английските, доколкото виждам.

Когато си подадете сайта, ви се дава избор между 3 отделни програми, като може да се включите и в 3-те:

 • Text Link Ads – главната програма, която продава линкове на месечна база. Тук хубавото е, че всичко става автоматично от поставянето на линковете до получаването на парите във вашия Paypal. Също така линковете често се задържат за дълго време, дори и PR на сайта ви да падне или изчезне напълно и се превръщат в чудесен пасивен доход. Цените на месец са много добри спрямо БГ пазара на линкове, в пъти. Единственият проблем е ако никой не купува линк, но нищо не пречи да опитате :) Ако не продадете линк нищо в сайта ви не издава, че сте в Text Link Ads, затова и нищо не рискувате. Ако продадете според моя опит също няма особени рискове от наказание. Препоръчвам!
 • Inlinks – това е някаква система за incontent линкове, която не знам как работи, но аз за 1 година с много сайтове нямам продаден такъв линк. Може спокойно да я подминете.
 • Presell pages – Това са ръчно слагани платени статии, за които плащат еднократно, но за сметка на това много добри пари (средно 65 долара за написването и публикуването на статия и слагането на линк вътре). Интересното е, че досега нямам продадена такава, но за сметка на това имам продадени доста Infographics. Това са интересни картинки, за които плащат 28 или 35 долара за публикуване на картинката с 3 изречения текст над нея и линкването и от home на сайта за 1 месец. Точно за 5 минути става. За да може да продавате Infographics, мисля че трябва да имате Inlinks или Presell pages активирано – аз на сайтовете, на които не искам или не мога да продавам сайтуайд линкове, слагам само Presell pages. За Infographics може да следите в панела на TLA, понякога пращат и мейл, но не знам защо не винаги. Там е важно да изпреварите другите, защото за 35 долара за 5 мин работа има повече кандидати, отколкото публикации. Веднъж потвърдили, че ще публикувате, ви дават 2 часа да свършите работата за 5 мин и сте готови. Интересното е, че с Presell pages може да продавате статии в сайтове, които не са ваши, стига да можете да публикувате статия на същия домейн и да я линкнете от страницата, която сте подали за основна в TLA.

Ако някой друг има наблюдения върху Text Link Ads, ще се радвам да сподели в коментарите :)

А пък ако съм ви запалил за идея, може да се регистрирате през този aff банер

и ще може да продължим да обменяме опит за това как да печелим от Text Link Ads.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn

{ 15 comments… add one }

 • lubo 20.02.2012, 23:02

  Доста хитро и „законно“. Мисля че и http://ximbro.com/ е нещо подобно.

 • Georgi 29.02.2012, 21:05

  За сайтове които нямат много голям трафик , но имат ПР е добре – все пак генерира някакви пари.Все пак ако имаш прилични посещения по добре според мен е адсенс.

 • gotvach 02.03.2012, 9:57

  Аз се регистрирах, 2-3 месеца чаках и никои не си купи линк. Сайта нямаше никакъв трафик (смешна работа) но PR 3

 • Новини365 06.03.2012, 18:37

  Ами мисля, че друга алтернатива освен Адсенс няма..

 • Ангел 12.03.2012, 19:14

  Аз също благодарности, че си регистриран от мой aff линк си си печеля по някой друг долар :)
  Като цяло от TLA нямам оплаквания. За 2г. и малко от както ги ползвам, печалбата отдавна надмина четирите цифри в $ :) И то за никакво действие от моя страна, освен да си плащам домейните и хостинга :D

 • Керамични ножове 21.03.2012, 21:06

  Много интересна статия. Много тъпо и гадно, че са наказали блога ти за такова нещо. Кофтито с Гугъл е че много автоматизираха нещата и не можеш да се свържеш с тях по никакъв начин. И аз ще взема да пробвам тези текст реклами. Успех занапред :)

 • Юлиян Димитров 31.03.2012, 18:32

  Хм.. Много интересно. Значи предлагаш в твоя сайт да се продават линкове така ли? И на всеки продаден линк взимаш някви пари?

 • admin 31.03.2012, 19:03

  В който и да е твой сайт с PR може да продаваш линкове, ако го одобрят. Парите са съвсем прилични спрямо БГ стандарта :)

 • Юлиян Димитров 31.03.2012, 20:08

  Пробвах 3 сайта – два с PR3 и един с PR2, но и трите ги отказаха, защото имали слаба популярност, много новини на ден са се публикували и статиите не им били уникални :x.. а нито едно от тези неща не е вярно. Не знам дали бот ги одобрява, но определено не е вярно…

 • admin 31.03.2012, 22:25

  Обикновено връщат сайтове със слаба Алекса или други линкове, приличащи на продадени.

 • Пано Кондоянис 21.04.2012, 9:54

  Гугъл са монопол и могат да си позволят каквото искат. И на мен са наказвали проекти без видима причина (спазвайки правилата им) а контакта с тях е отвратителен, но ако искаш да правиш сайтове и да печелиш трябва да се съобразяваш. ;-( Ще пробвам TLA като заместител на адсенс, дано има резултат.

 • Adnan Rasim 25.08.2013, 1:26

  Ето резултата при мен:

  We are sorry but the site http://www.adolini.com has fallen below our standards and we can no longer maintain it in our marketplace. The main reasons sites are rejected are:

  -The website does not have enough link popularity
  -The website is submitting too many posts in a day
  -The website is not posting unique content

  We will review your site periodically and let you know when it has been added back

  Тия бъзикат ли се с мен? Всичките ми сайтове са с уникално съдържание, и винаги са били, всички текстове са писани от мен самия „РЪЧНО“.

  Не умирам да им използвам системите. Благодаря ти все пак за предложението.

 • admin 25.08.2013, 10:28

  За съжаление напоследък са затегнали приемането на нови сайтове.

 • Филип Филипов 01.12.2014, 9:53

  И мен ме отказаха…, но причините не са верни, но какво да се направи- нищо не мога да направя. Сайтът е ПР3, но не искат…

  We are sorry but the site http://www.parfimo.bg has fallen below our standards and we can no longer maintain it in our marketplace. The main reasons sites are rejected are:

  -The website does not have enough link popularity
  -The website is submitting too many posts in a day
  -The website is not posting unique content

 • Stanimir 19.01.2015, 22:20

  Пробвам, чакам, но за сега нищо не става. Дано някой се излъже да иска да добави линк… Странно как от няколко месеца нито един линк не е добавен…

Leave a Comment