≡ Menu

SEO експеримент с домейн на кирилица – рекламна-агенция.com

Понеже по някаква неизвестна и на самия мен причина реших, че домейните на кирилица са много перспективни за SEO на българския пазар и напоследък си запазих доста такива (въпреки че най-готините вече са заминали, ама е поостанало нещо все пак). И откакто работим заедно с рекламна агенция Елитпрес (препоръчвам ги с чисто сърце, много готини типове :) ) и макар и бавно им правим едни добре SEO оптимизиран сайт, ми хрумна да използвам един домейн на кирилица за SEO експеримент колко бързо ще завземе Google в една сравнително нискоконкурентна ниша. Домейнът е рекламна-агенция.com, а идеята за такъв поддържащ домейн на кирилица най-нагло е изкопирана от Cloxy :) Ще добавям по 1-2 силни линка на ден към домейна и ще направя един сателит в wordpress.com на тема рекламна агенция, който ще е с полууникално съдържание (който го разгледа ще ми види идеята). И да видим докъде ще я докара домейнът на кирилица!

Малко повече за рекламните агенции – те като цяло са масово зле откъм SEO :) Това е нормално, понеже SEO и визуалната реклама са два принципно различни подхода. Затова според мен ще е чудесно, ако оптимизаторите и рекламните агенции не се карат с взаимно неразбиране, а се опитват да си допълват дейностите за впечатляващ общ ефект :P

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn

{ 4 comments… add one }

 • Климатици 23.08.2010, 0:01

  Кога ще може да се регистрира домейн на кирилица с .org разширение?

 • admin 23.08.2010, 3:02

  .ORG поддържа IDN, но не и с нашата азбука – доста странно :)

 • Климатици 25.08.2010, 1:01

  Латвийски има… Български – не? Чакам го с нетърпение и сигурно не съм само аз :)

 • таблети 25.02.2011, 12:03

  Добре де… вчера трябваше да изтече обяви.net, който е регистриран в dynadot. Правя проверка – не беше изтекъл, правя проверка след 15 мин – вече е регистриран от друг човек, пак в dynadot. Как стават тези номерца? :)

Leave a Comment