≡ Menu

Posetih.eu (Туризъм и почивка)

Днес бяха завършени и последните текстове в нашия проект на тема почивка, намиращ се на адрес posetih.eu :)

Сайтът в момента на официалното си пускане има около 350 посещения на ден с надеждата да се увеличават бързо с времето. Конкуренцията в нишата е доста голяма. Ясно беше, че ще трябват много усилия с оптимизацията на сайта с дийплинкове, защото по думата „почивка“ вече сме на 1-ва страница без да има кой знае колко посещения. Крайната цел там е да стане 2-ри след бетониралите се pochivka.bg :) Хубавото е, че има доста посещения по дълги фрази и доста от Google image search (около 15% от всички). Сайтът още не е регистриран по БГ директориите и не е добавен на всички възможни места по нашите сайтове и сателити. Малко по малко :P

Posetih.eu е задвижван от WordPress, като темата е много готина (беше magazine style, но съм и поразчистил много излишни неща). А това хубаво хедър-меню е взето от друга тема и как съм го вмъквал (много съм зле все още с CSS) само аз си знам… :) Имаше проблеми с 2 каращи се  Javascript библиотеки, които бяха оправени с доста зор от блестящите програмисти от Chessbomb, за което сърдечно им благодаря :)

Сайтът е оптимизиран вътрешно до дупка и ако не отнесем наказание за дублирано съдържание с толкова индексирани постове, категории и тагове, ще е цяло чудо. За първи път се възползвам от предоставената от WP възможност да сложа нещо като например /почивка-екскурзии/ в URL на постове, категории и тагове, което да си седи там, като фалшива папка… не знам доколко е удачно, но трябва да се експериментира :) Засега имам посещения по търсене на фрази с „екскурзии“ (думата не се среща много в сайта), така че изглежда URL има някаква тежест за Google все пак, особено за дълги фрази. Ако увелича честотата на тази дума в сайта, както съм направил за „почивка“, вероятно ползите от нестандартните удължени URL ще се увеличат.

Категориите са сайта са както следва:

И съдържат около 280 туристически дестинации, които могат да бъдат коментирани с добавяне на снимки :) Дано потръгне :P

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment