≡ Menu

Нова година… в гората на Витоша :)

Честита Нова 2010 година на всички! Пожелавам ви само най-хубави неща и разбира се да продължавате да четете глупостите в блога ми :)

Тази година всичките ми планове за празнуване с компания се провалиха, затова след като бях малко на гости взех раницата и се запътих към Витоша около 9:30 вечерта с намерението да използвам уникално ясното време и пълната луна, за да видя най-хубавата гледка – Огромната София в светлини :) Има няколко места на Витоша, откъдето човек има шанс да види тази уникална гледка – Копитото, връх Камен дел, Комините и вр. Кикиш и една скала над Бояна, която открих веднъж по случайност при едно скитане в тъмниците :D Копитото е твърде встрани и мястото е твърде цивилизовано, Комините и Камен дел са твърде високо и гледката не е така впечатляваща, а скалата над Бояна не мога да я намеря пак :D Но няма и нужда защото от малоизвестния връх Кикиш гледката е просто невероятна. Там посрещнах Нова година и преди 2 години, стига се по лесна пътека от Драгалевци през Драгалевския Манастир за заслон Кикиш и хижа Камен дел, която е от най-хубавите хижи на Витоша.

Около 11:15 бях на върха, където имаше още двама планинари, духаше силен вятър, който ме принуди да се спасявам на завет до едни скали. Хапнах малко (не но пих, че и без това не е безопасно сам по горите, пък представям си ако се напие човек :D ) и към 11:50 се качих пак горе.

Скоро шоуто започна и в София имаше може би няколко хиляди експлозии в секунда – просто уникална гледка! Снимките трудно могат да пресъздадат картината, но ето все пак:

Заря над София на Нова година

Заря над София на Нова година

Седях горе още час да се радвам на гледката и след това леко, приятно и спокойно се прибрах, като се радвах на красивата пълна луна (която обаче имаше наглостта да се скрие зад облаците точно от 9 до 10, когато трябваше да има лунно затъмнение :D ).

Мога само да ви препоръчам този начин за празнуване на Нова година, като за съжаление тази година не успях да убедя никой да дойде с мен… ама вече имам снимки, с които догодина ще е по-лесно :D

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn

{ 11 comments… add one }

 • Ясмина 01.01.2010, 18:18

  звучи прекрасно!

 • Гарга Рошава 01.01.2010, 21:42

  ехххх, ако знаех по-рано, можеше да се разходя с теб :) с кеф бих съзерцавала такава гледка, вместо само да участвам в създаването и ;)
  честита ти нова година!

 • admin 02.01.2010, 1:52

  Честита Нова година!

  А вчера като ми пишеше на скайпа „каня ви на Нова година в гората“ къде бяхте всички :D

 • Гарга Рошава 03.01.2010, 9:35

  e, за мен беше малко късно тогава… :P

 • dhany 10.01.2010, 21:04

  oo opredeleno shte ti e po-lesno za dogodina:) na men vyobshte ne mi e minavalo prez uma, che moga da posreshtna novata godina taka, no sega kato cheta mi se struva mnogo hubavo :)

 • admin 11.01.2010, 1:17

  Вярвай – струва си катеренето :)

 • amigo 15.01.2010, 11:27

  Наистина интересен избор за изкарване на нова година, трябваше да направиш и едно клипче с част от зарята :)

 • admin 15.01.2010, 13:29

  Понеже е много много тъмно и София все пак не е близо, клипче може да се направи само с наистина добра камера, с фотоапарат няма да стане :)

 • Димо Желев 06.01.2011, 0:40

  Уникалната снимка на София. Интересно изкарване на нова година, само дето аз лично се раздвоявам между желанието да видя нещо красиво и уникално и от друга страна да се насладя на комфорта от празнуването в някой хотел в Пампорово/Банско/Някъв си друг балкан в компания на приятели.

 • Fast 05.09.2011, 10:56

  Мен би ме било страх да отида сам в гората, пък и на такъв студ.
  Обаче гледката на фойерверките е била уникална

 • Социална мрежа 27.09.2011, 15:55

  Публикацията е малко стара, но това не означава, че вече не е актуална.. Снимката е наистина великолепна. Само мога да си представяв какво е там горе, когато всичко под мен засвети от фойерверки… Наистина, трябва да се посети това място, даде ни чудесна идея на всички нас!

Leave a Comment