≡ Menu

Трудно индексиране и наказания

Днес ще обърна малко внимание на тъмните страни на Google и наказанията, с които по неизвестни причини се боря в момента, пък дано споделите някоя интересна идея в коментарите :)

Полша във Free България – макар и напълно еднакво развиван и линкван с другите държави, този поддомейн успя да си навлече някакво наказание, което се задържа вече 8 (!) месеца, въпреки, че страницата си има PR4. Не се появява в серпа по почти никакво търсене.

Азия във Free България – напълно идентичен с другите контитенти, които се класират чудесно, поддомейнът на Азия по някаква причина е наказан, това си е чиста расова дискриминация от страна на Google :)

Аватари във Free България – Тази съвсем тривиална страничка пък дори не иска да се индексира, въпреки отчетени линкове към нея – още по-странна работа… Вече над седмица трае това.

Хороскопи във Free България – Тази страничка беше на 1 страница за всички форми на думата хороскоп/хороскопи, но в момента е с -60 наказание или поне така изглежда. Вероятнa причина – много линкове с котва хороскоп/хороскопи без достатъчно разнообразяване. Напоследък не съм слагал нови, така че вероятно Google стяга критериите нещо :P

Онлайн игри – след като лятото достигна първа страница за „игри“, този сайт върви само надолу, като последните промени по дизайна явно се отразиха повече зле отколкото добре… По някакви странни причини сайтът се класира великолепно за всички думи и фрази, които не съдържат „игри“ (например е на 1 страница за „online games“, без да са полагани усилия за това), но точно там, където са вложени усилията и се чака резултат, всичко се проваля :( Мисля ако проблемите продължават да се опитам да мигрирам от смотания Pligg на Drigg…

И така стигнахме по последната мистерия – ипотпал сателит на собствен домейн, който не иска и не иска да се индексира – вече 1 месец мина, даже повече и почва да ми писва :D Разбира се има маса хубави релевантни ипотпал линкове към него, обаче нищо не помага… Накрая ще взема да му сложа GWT (много рядко си губя време с това чудо) :D

А вие ако имате някакви проблеми и наказания, може спокойно да се оплаквате в коментарите :P

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn

{ 8 comments… add one }

 • admin 09.01.2010, 4:58

  Поне аватарите се индексираха и вече са в топ 10, но пък днес забелязах, че страницата ми за риболов е наказана :)

 • Магазин за парфюми 09.01.2010, 21:06

  Моят сайт и единствената причина, че не е отнесъл никакво наказание от Google, задете винаги слагам линк към сайта ми с анкор „парфюми“, е, че просто имам над 1000 страници уникален content. :) Сайтът има PR4 и много се кефя, че имам някакъв успех над проекта, защото това е първият ми сайт въобще.
  Наскоро се опитвах да помогна на един приятел със сайта video7.info – за месец и половина не е индексиран от google. Сумати и dofollow линкове набухах, но нищо не стана. Сайтът дори май е спрян… поне аз нямам достъп до него.
  Мога да ти пожелая само успех с проекта freebg.eu (особено perfumes.freebg.eu :) )
  Поздрави!

 • admin 10.01.2010, 0:15

  SEO-то се гради бавно и постепенно, затова не бързай да се радваш – най-хубаво стартиралият ми проект беше този с игрите, дето сега е наказан и се чудя какво да го правя :)

 • admin 14.01.2010, 4:30

  Айде и ipotpal-sa.com се индексира с повече от месец закъснение :) 40-то място – не е зле…

 • Дева 17.01.2010, 21:58

  Без да съм специалистка, мога са споделя, някои мои „девически“ наблюдения, как да не се случи това. Винаги, преди да предложа сайт за индексиране, НЕ слагам аналитик и не регистрирам във webmastertools ако нишата е конкуретнта и обратното ако е. В пръвият случай, например „хороскопи“, осигурявам до 10 бека задължително тематични и а анкори минимум 2 думи или повече и даже по възможност не към домейна а към страница първо ниво. Разбира се никакви title на анкорите, леко ниво на провописни грешки на съдържанието и НЕ насищане с рекламни ключови думи са задължителни правила. Целта е да се „измамят“ емпиричните алгоритми на г. че не си с ео опримизатор и да приличаш максимално на не особено образован потребител. Ефекта е особено видим в английските и немските ниши. След като бота те захапе на колко време осигуряваш ново съдържание, демек те класифицира, извършваме вече качествената оптимизация, като коригираме всички недостатъци.

 • HobbyKafe.com 12.04.2010, 20:14

  Дево, интересна тактика имаш. Мисля обаче, че няма да е печеливша.. :)

 • Георги 24.07.2010, 23:47

  как разбирате, че някоя страница е наказана, изчезва от резултаите ли?

 • Климатици 25.07.2010, 0:11

  И това го има, но най-често не се класира добре и пада няколко страници в SERP-а :)

Leave a Comment