≡ Menu

SEO – Анализ на индескация на сайт от Azaret.com

Днес едни мои приятели и стари партньори ми пратиха линк да разгледам техен проект, който има отношение към SEO. Той прилича на директория, но има и други полезни функции, като например индексиране на вътрешни търсения (подобно на друг техен сайт БГ Разписание), което увеличава трафика на директорията и съответно на записаните в нея сайтове. Най-ценното в техния проект обаче за мен е проверката за индексация в Google, която проверява дали сме в топ 100 и къде точно (с незначителни неточности). Проверката може да се направи за много думи и показва на практика с коя страница къде се класираме. Мисля че за собственици на сайтове, които на са толкова навътре в нещата, може да е много полезно :) Или да дам думата направо на разработчиците:

Важното за тези със слаба или никаква индексация е, че тъй като Азарет индексира всички търсения по ключовите думи от потребителите, те имат реален шанс да получат положителни резултати от индексацията на директорията.

На мен ми харесаха функциите на сайта, пък и в крайна сметка всичко това е безплатно с идея да се съберат много сайтове :) Така че особено ако сега се учите как да си следите и менажирате сайтовете, препоръчвам ви Азарет.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn

{ 2 comments… add one }

  • MacTeP 09.10.2009, 11:12

    Има много подобни инструменти, но на повечето от тях проблема им е регионалното проверяване

  • admin 09.10.2009, 12:03

    Казаха, че проверяват IP-то и ако си в България използват Google.bg :)

Leave a Comment