≡ Menu

SEO битката за Online chess

Днес ще ви кажа, защо обичам да се занимавам със SEO. Обичам го най-вече заради моменти като този :)

При търсене в Google на online chess

При търсене в Google на online chess

Това е резултатът на Google.com при търсене на online chess, най-търсената дума/фраза в шахматната ниша след само chess. Както можете да видите от показателите под сайта chess.com, той е стар, утвърден и много много мощен :) Нашето сайтче за free online chess, което представлява една статична страничка с много малко оптимизиран текст и заглавия, както и линкове към хубави авторитетни сайтове някак успя да се пребори с гиганта още преди да навърши една година от създаването си :) Как се случи това SEO чудо?

В случая огромно значение за SEO-то имат следните фактори – името на домейна и некомерсиалната визия на сайта. От съчетанието им няма по-хубаво нещо :) Понеже няма реклами и не продава нищо, хората нямат никакви угризения да го добавят към линковете в най-различни шахматни сайтове (за което помогнаха и доста пратени мейли до познати и непознати шахматисти). Резултатът е много разнообразни натурални линкове от релевантни сайтове… Интересно е, че много от тях са от страници с десетки и стотици изходящи линкове и очевидно все пак тежестта им се взима предвид. Повечето сайтове линкват online-chess.eu с… името на домейна, тоест с ключовите му думи :) Това прави името на домейна много много важно. Линковете към сайта са почти изцяло с ключовите думи в много различни вариации, което е просто перфектно :P В съчетание с доброто (макар и в много скромен обем) Onpage SEO, Google се е убедил, че нашият сайт макар и по-скромен е много релевантен на търсенето online chess.

Ще продължаваме да катерим (надявам се) и когато след няколко месеца ни е готов шахматния сървър, ще направим един 301 редирект и да става каквото ще :)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment