≡ Menu

SEO експеримент – шашнах Google с тоя хостинг…

Експериментът с добавянето на огромен брой линкове към поддомейна хостинг.hit.bg официално е приключен. Доказах успешно, че ако много искаш, може да вкараш дори и поддомейн на авторитетен домейн… в пясъчника :D Сайтът не излиза в резутатите дори с командата site: … (айде постигнете го вие ако можете :P ). Страницата е кеширана, да не си помислите иначе… обаче я няма никъде, ама никъде :)

Добавените линкове бяха с различни anchor-и, като точно с думата хостинг бяха не повече от 60%. Използваха се 3 подписа по уебмастърските форуми, всякакви сайдбар и футър линкове (включително в сайтове с много страници), малко коментари по авторитетни блогове, БГ директориите, няколко социални мрежи и 15-на мои сайта с PR 3-4 (някой от линковете сигурно не са индексирани още, защото сайтовете са много статични). Така или иначе засега е ясно, че лавината от линкове не се хареса на Google ама никак. Напук на това ще добавя  хостинг линк и на останалите си сайтове пък да видим дали ще изплува… :) Само да се разкара тоя филтър и на доста хубаво място ще изскоча :P

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn

{ 3 comments… add one }

  • Тихомир Ипотпалٓиев 02.11.2009, 22:36

    Бих добавил- доста по-големи успехи ще имаш в ескперимента, ако експериментираш с „евтин хостинг“ или негов аналог. Тогава предимствата на домейните на кирилица се виждат още по добре. При тридумните – например „кърти чисти извозва“, или „сервиз за лаптопи“ ще е още по видимо.

  • admin 03.11.2009, 1:01

    Вероятно си прав, но точно тук единствената дума, по която ме интересува да се класирам някъде е само хостинг (а по нея ми е наложен филтър, защото е конкурентна а сайта е нов). Надеждите, че поддомейн към силен домейн ще избегне филтъра, не се оправдаха…

  • Тихомир Ипотпалٓиев 03.11.2009, 11:02

    Ами и аз експериментирах на хит.бг. Много е чувствителен гугъл към броя линкове към него за единица време. Горе долу – макс 1 линка на 7 дена иначе веднага слага филтърче. И след първият ъпдейт, като получи пр0 – по лесничко.

Leave a Comment