≡ Menu

SEO Оптимизация за нискоконкурентни ниши

Напоследък почнах да се замислям, че може би все пак могат да се изкарат някакви пари от БГ Интернета :) Не от нормална реклама по сайтове, а от SEO. И не от SEO в пренаситените ниши имоти, туризъм, мебели, хамали, а от много малки ниши, по които въобще не е работено. Примерно както наскоро разбрах конкуренцията по „бетон Пловдив“ никак не е голяма, а както се видя и в Пловдив имат нужда от бетон и клиентите се интересуват от SEO :D Намерихме с колегите много ниши, където малко усилия биха се отблагодарили много… защото SEO е бъдещето :) Като гледам новия проект на Огин за услуги в София, изглежда и той се е насочил към малките ниши на неразработените услуги.

Ще се радвам да коментирате тия работи :)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn

{ 9 comments… add one }

 • MacTeP 11.01.2010, 16:08

  То с малките ниши е така от години… лесно избиваш рибата, само дето трафика е доста смешен. Аз лично ако бях на клиентите в такива ниши бих си плащал за adsense при търсене и да излизам винаги първи за смешните 2-3 стотинки на клик :)

 • Васил Тошков 12.01.2010, 14:35

  Да, но в малките ниши един да се сети да прави SEO и тези с AdSense-a се побъркват :) Цаката е да хванеш малка ниша, в която само един се е усетил за SEO, с минимални усилия е завзел първото място и другите му се чудят и дразнят. Тогава тези, другите, са готови да дадат цифра пари, само и само да се измести първенецът. А то не е чак-толкова трудно.

 • admin 13.01.2010, 13:02

  Това последното е умна идея :)

 • someone 14.01.2010, 2:47

  Така си е. Аз шитвам разни сайтчета и подбивам фирмите, които в повечето случей мамят клиентите. Това ми бе пазарната ниша на мен – недоволни клиенти.

  След като направих поредния сайт на клиент, бутнах СЕО стана пръв и поръчките му се увеличиха.
  Клиента има и втори сайт правен от „фирма“ казах му докато ме чака да направя сайта да рекламира в гугъл.. Показах му как… запо1на да дава по 100лв на месец и през зимния сезон когато реално няма поръчки за дейността която извърша изведнъж бе затрупан от клиенти.

  Клиента ме нае на работа. В момента работя като мениджър(за пръв път) на двете му фирми и ест. поддръжка на сайтчетата :). Клиента(вече мой шеф) ми заплати обучение по софтуерни продукти използвани в неговата фирма.

  Общо взето много добре се стекоха нещата за мен и то поради факта, че направих добро SEO, а можеше просто да му пусна сайта да си плати и всеки по пътя си.

  Така, че от SEO има смисъл :)

  участвам и в ипотпал състезанието. от 300 на 200 – 100 и сега съм в топ 40 и яко съм се закотвил :)
  Нито домейна ми е с хубаво име нито леф съм дал около ипотпала…искам да видя без да вкарвам леф до кое място ще се класирам. Експериментирам разлини SEO варианти.

 • Дева 17.01.2010, 22:14

  Това е истината – превръщането на такива слабоконкурентни ниши, като „бетонена“ в печелившо занимание. Все пак да допълня, има смислъ да се занимава човек, ако комисионата (все едно си дилър) е висока. Опитай се да монетизираш игли например или патерици и ще сгрешиш.

 • BuyParfums.com 29.01.2010, 20:36

  Зависи за какви ниши става въпрос. Има ниши, в които няма пари, и просто няма смисъл да се пробваш там, но ниши от рода на къртене, туризъм, бетон и всякакви строителни услуги, можеш да направиш една прилична сумичка. Калине, поработи още малко над perfumes.freebg.eu – да намажа и аз :)

 • admin 29.01.2010, 21:22

  Ще я разбия нишата с парфюмите, само да ми остане време :)

 • спрял край пътя 07.02.2010, 0:34

  :)) този пост ми стана интересен, като в основата на атрактивността му е странното хрумване да се правят експерименти с hit.bg, който хост от самото си съзадаване имаше учебна цел за средношколци
  вземи се върни в даскалото, или най-добре запищи журналистика
  нет-ът е пренаселен с интересни млади хора, които нямат и десетилетка в мрежата :))
  не вярвай на всйчки простоийки, които се говорят по форумите, защото точно с рекурсивно прилагане на просто тройно правило някой ще ти свали прекраното съдържание на задни позиции …
  успех, защото ми стана виртуално симпатичен!
  и ако имаш въпроси пиши на този е-мейл по-горе :))

 • спрял край пътя 07.02.2010, 0:35

  sorry за изпълненото с формални грешки писание

Leave a Comment